Det finns som du kanske förstått en hel drös med fördelar med att spela på skraplotter online jämfört med att köpa fysiska lotter i butik. En riktigt tänkvärd aspekt är faktiskt denna; att spela på skraplotter online är betydligt mer miljövänligt än att spela på fysiska lotter. Det blir ingen onödig pappersförbrukning och dessutom behöver du inte använda något färdmedel för att ta dig till en fysisk butik utan spelar hemifrån din egen dator. Alltså ger det ytterligare en fördel bland många – du kan spela när som helst under dygnet. Internet stänger aldrig och därför spelar du när du har tid och när du vill.

Enkelheten och tillgängligheten

Att lära sig hur man gör för att spela på skraplotter online är verkligen busenkelt. Det krävs inte mycket tankeverksamhet för att förstå hur du använder skrapverktyg om det finns och hur du sedan ser om du vunnit eller inte. Skulle det finnas några som helst tveksamheter så finns det alltid information om hur man gör och hur vinstplanen ser ut i direkt anslutning till lotten. Men vi börjar så klart från början, det första du måste göra är ju att registrera ett medlemskonto på en av alla de spelsajter som erbjuder skraplotter online. Det gör du genom att fylla i några uppgifter om dig själv och sedan har du ett konto och kan spela. Fick du ingen bonus för att du blev medlem så måste du naturligtvis även börja med att sätta in pengar på ditt nya spelkonto. Sedan är det bara att leta upp var skraplotterna du vill spela på finns på spelsajten. Välj en lott, de flesta har ett fast pris, alltså en bestämd summa för vad det kostar att spela en lott. En del har istället olika insatsnivåer du kan välja mellan och då kan du se vilken insatsnivå som kan ge vilken vinst i en så kallad paytable. Även om man kan tycka att det generellt sett alltid är samma regler som gäller för alla skraplotter så kan det vara en del som skiljer sig mellan olika. Därför rekommenderar vi att du alltid inför ett spel läser igenom reglerna och vinsttabell för just den lott du vill spela.

Du kan spela helt gratis!

Ja, du läste rätt. Man kan på en hel del spelsajter få möjligheten att spela på skraplotter helt gratis online. Det finns till och med två olika sätt som du kan spela gratis på skraplotter online. Först och främst finns det så kallade demolotter, dem är helt gratis att spela men du kan inte vinna några pengar. Däremot är dem riktigt bra för dig som inte spelat förut och vill se exakt hur lotten fungerar innan du satsar dina egna pengar. Sedan har vi den varianten där du faktiskt får en eller flera gratis skraplotter för att du blir ny medlem och så vidare genom olika erbjudanden som spelsajter har. Idag är det flera som gärna bjuder på gratis skraplotter för dig att spela.